<![CDATA[De Witte Ridder - Games Club Leopoldsburg - Bordspellen]]>Thu, 03 Mar 2016 05:37:35 -0800Weebly<![CDATA[Samenwerking met Boardgaming Inc]]>Sun, 21 Jun 2015 09:52:54 GMThttp://www.de-witte-ridder.be/bordspellen/samenwerking-met-boardgaming-incBij De Witte Ridder vinden sinds jaar en dag enkele spelers reeds hun vaste plek om bordspellen te spelen. Om dit toch nog wat extra in de verf te zetten en andere spelers te mogen verwelkomen, gaan we samen werken met Boardgaming Inc. Zoals altijd, is iedereen welkom op onze clubavonden voor gezellig een spel te spelen. Laat dit voor ons beiden nieuwe deuren openen!

Wie is nu Boardgaming Inc.?
Boardgaming Inc. biedt een platform aan waarbij er op verscheidene locaties afgesproken kan worden om een spel te spelen. Binnenkort zal ook onze locatie hier tussen verschijnen. De vaste kern zal aangemoedigd worden om hun bordspel-avonden op het platform in te geven, zodat de geïnteresseerden alvast weten dat er die avond gespeeld wordt.

Voor meer informatie kan je altijd terecht op hun website: http://boardgaminginc.be/]]>
<![CDATA[Belgische Kampioenschap Bordspellen]]>Tue, 30 Aug 2011 12:09:38 GMThttp://www.de-witte-ridder.be/bordspellen/belgische-kampioenschap-bordspellenWitte Ridders,

Op Zondag 11 September gaat er een voorronde van het Belgisch kampioenschap bordspellen door in Lokeren. Een hele zondag (10-18u) bordspelletjes spelen en ontdekken dus. (alle spellen worden uiteraard uitgelegd) en op het einde van de dag ga je met een mooi spel naar huis. (we hebben een mooie prijzentafel voorzien)

Ook de grootste club aanwezig krijgt een extra prijs voor in hun spellenkast.

Het zou leuk zijn ook jullie leden warm te maken om af te zakken naar Lokeren.
Meer info over het evenement op facebook: http://www.facebook.com/event.php?eid=185382674858706 en op http://www.winningmovez.be (link je ons op je website?)
Vooraf inschrijven is verplicht (€8) en kan via: http://bit.ly/okBXjz

Tot Zondag 11 September?


Dimitri Van Damme ]]>
<![CDATA[Bordspel van de Maand - Trapper]]>Mon, 20 Jun 2011 03:54:02 GMThttp://www.de-witte-ridder.be/bordspellen/bordspel-van-de-maand-trapperHet bordspel van de maand is Trapper:

De spelers kruipen in de rol van trappers (stropers), die in de onmetelijke wouden van Canada op sluipjacht gaan om te proberen een rijke buit te maken. Als trapper vangt men dieren en verzamelt men kruiden en paddenstoelen die men met zijn kano naar de markt brengt om daar te verkopen. De speler die aan het einde van het spel het meeste geld bezit, wint het spel.

Doordat het een speelveld is met losse tegels, is het spel elke keer weer anders. Je moet goed in de gaten houden wie welke kano's en welke diersoorten aan het verzamelen is. Je kunt daarvoor een pelsjager net iets anders verplaatsen waardoor de volgende speler dan niet meer de tegel kan pakken die hij graag zou willen hebben.

]]>
<![CDATA[Bordspellen Intro]]>Thu, 02 Jun 2011 12:49:35 GMThttp://www.de-witte-ridder.be/bordspellen/bordspellen-introEen zeer groot begrip voor héél véél spellen. Bordspellen zijn gekend bij iedereen, en toch kent het merendeel maar een topje van de ijsberg ervan.

Als we spreken over Monopoly, zegt iedereen "ja hoor, dat ken ik", Risk, tegen de mannen en jongens, "ja hoor, gekend", Vier op rij, Dokter Bibber, Dammen, enz, allemaal gekend. Spreek ik over “MB” spelletjes, dat kennen we allemaal. Maar, als ik zeg “999 Games”, “Days of Wonder”, “Phalanx games”, of bv “Avalon Hill”, tja, dan zien we al heel wat mensen de wenkbrauwen fronsen.

"Wat is dat? Welke merken van spellen zijn dat?"
En net daar zal je pas echt ontdekken wat bordspellen zijn.

Zowel plezier, een portie geluk en wat strategie zijn een mooie mix van al die andere merken en andere spellen. Het zou echt een te lange lijst zijn alle spelen hieronder op te noemen. Er bestaan er honderden. Honderden plezante spellen waar geen batterijen voor nodig zijn, die je kan spelen met 2 tot … personen.

Alle genres en voor elk wat wils. Fantasy, Scienfiction, Geschiedenis, Avontuur, noem maar op. Elke maand (de laatste vrijdag) spelen we op de club zeker een ander bordspel.

Voor zij die toch al wat nieuwsgieriger worden, hierna een lijstje welke spellen we de laatste maanden gespeeld hebben.
  • Carcasonne
  • Ticket to Ride
  • Colosseum 
  • Manila
  • Thurn und Taxis
  • Egizia
  • De kathedraal
  • ….
Hieronder vind je een site waar je bij (bijna) elke spel wat uitleg krijgt en een quotatie.
http://www.bordspelinfo.nl/bordspelen/index.php

En nog een handige website
http://spelinzicht.eu/
]]>